Recensies 

Gouden Nevel is spannend, verrassend en actueel 
W. Peters
Hebban.nl ★ ★ ★ ★ ★

"Gouden Nevel leest makkelijk door de ongedwongen en beeldende schrijfstijl.Ik heb tijdens het lezen veel nieuwe plekken op aarde!Omdat het onderwerp actueel is, komt de fictie heel dicht bij de werkelijkheid, waardoor er bij mij nog meer een bewustwording is ontstaan over het voortbestaan van mensheid en onze wereld.Daarnaast is het een spannende triller, die, aan het einde van elk hoofdstuk, je nieuwsgierig maakt om het volgende hoofdstuk te lezen! Gouden Nevel is, omdat er een duidelijke rode draad in het verhaal zit, een genot om te lezen en ik ben nieuwsgierig naar een eventueel vervolg of een volgend boek van Thijs Voortman." 

Spannend debuut
P.C. Boxman
Hebban.nl ★ ★ ★ ★ ★

"Als fan van thrillers kan ik zeggen dat dit boek kan concurreren met de meer gevestigde namen. Goed uitgewerkte personages, onverwachte plotwendingen, spanning en de actuele onderwerpen over het milieu nemen je op een natuurlijke manier mee op reis. Nergens voelde het verhaal geforceerd of vergezocht. Dit boek pakt je vast en laat je pas los op het moment dat je de laatste letter hebt gelezen. Ik kan niet wachten op een vervolg, want het kan niet bij dit debuut blijven." 

Een echte aanrader!
T. Zomerhuis
Hebban.nl ★ ★ ★ ★ ★

"Deze ecothriller was één van de zes boeken die ik deze vakantie mocht uitlezen. Als liefhebber van de Scandinavische thrillers beviel deze nieuwe outsider mij uitstekend. Hij misstond niet tussen de meer gearriveerde namen in dat genre. Het verhaal heeft knappe verhaallijnen met verrassende wendingen. Buiten dat zet het aan tot reflectie op verschillende thema’s in een Werelds decor vol (vermeende) feiten, flora en fauna. Een mooi en spannend debuut waarbij ik nu al nieuwsgierig ben naar een eventueel vervolg." 

Goede thriller met inhoud 
Fabiola
Hebban.nl ★ ★ ★ ★ ★

"Vóór het lezen van Gouden Nevel wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik van een eco thriller moest verwachten. Toen ik eenmaal aan het boek begon was het verrassend hoe boeiend en verslavend deze thriller is. Het boek heeft een goede opbouw en is mooi geschreven. Alles wordt in detail uitgelegd en dat zorgt ervoor dat het verhaal heel visueel is. Daarnaast is er binnen het boek een goede opbouw van de afwisselende verhalen van verschillende mensen. De verschillende verhalen zijn heel subtiel in elkaar geweven en komen uiteindelijk bij elkaar. Ik kijk ernaar uit om weer een boek van Thijs Voortman te lezen. Het actuele thema zorg ervoor dat je nadenkt over de huidige situatie op deze wereld op het gebied van klimaat verandering." 

Spannend en verrassend boek 
C. Prins
Hebban.nl ★ ★ ★ ★ ★

"Een boek te spannend om weg te leggen. Het begint direct spectaculair. In haar zoektocht naar antwoorden neemt Sarah je mee naar de meest prachtige locaties op aarde. Zij is niet de enige op zoek naar antwoorden op de vragen die haar vader heeft achtergelaten bij zijn overlijden….. Het is ook een zoektocht naar waar we vandaan komen. Als individu en als mensheid. En waar we naartoe gaan. Kunnen we het tij van klimaatverandering keren of moeten we ermee leren leven? Telkens als je denkt te weten hoe het zit wordt je weer verrast. Een verassend eind. Echt een aanrader. Ik ben benieuwd naar het vervolg." 

 

Home Recensies