Persoonlijke achtergrond

Oorspronkelijk kom ik uit Deventer. Daar ben ik in 1977 geboren en heb daar tot mijn negentiende gewoond. Na het Atheneum vertrok ik in 1996 naar Groningen om te studeren en mijn horizon te verbreden. Na afloop van mijn studie Rechten ben ik in 2003 samen met mijn vrouw Sharon naar Den Haag verhuisd.

In Den Haag ben ik als advocaat gaan werken bij Pels Rijcken, het kantoor van de Landsadvocaat dat altijd midden in de actualiteit staat. Via Pels Rijcken ben ik een aantal jaren uitgezonden naar HBNLaw op Curaçao. Een fantastische periode! Ik ben daar getrouwd met Sharon en we konden genieten van de Caribische cultuur en onze mooie reizen in de regio.

Na terugkomst in Nederland in 2008 besloot ik te gaan werken bij een middelgroot advocaten- kantoor in Utrecht, waar ik voor het eerst in aanraking kwam met de duurzame branche. Tijdens deze nieuwe periode zijn onze kinderen geboren: Julian, Tobias en Oliver.

In 2013 begon het opnieuw bij mij te kriebelen en ben ik mijn eigen advocatenkantoor ‘Greenvoort’ gestart in mijn huidige woonplaats Huizen. Ik wilde onderdeel zijn van de energietransitie en richtte mij vrijwel uitsluitend op duurzame projecten, zoals de ontwikkeling van windparken. Een uitdagend werkveld, waar bevlogen professionals en innovatieve technieken samenkomen om een groenere wereld te bouwen.

Vanaf 2021 heb ik mijn toga aan de wilgen gehangen, omdat ik mijzelf opnieuw wilde uitdagen. Ik ben verder gegaan als jurist voor duurzame projecten, mediator en bestuurder van een natuurstichting. En… eindelijk kreeg ik de tijd om mijn eco-thriller ‘Gouden Nevel’ te schrijven.

Waar houd ik mij professioneel nog meer mee bezig?

Mediator

Bij de realisatie van een duurzaam project zijn veel stakeholders betrokken. Het komt wel eens voor dat een overleg of onderhandeling in een impasse raakt en het niet lukt om overeenstemming te bereiken. Een project kan hierdoor stil komen te liggen. Hierbij kan onder meer worden gedacht aan grondafspraken of investeringsafspraken. In dat geval kan het nuttig zijn om mediation toe te passen. Mediation is een vorm van bemiddeling, waarbij een mediator als procesbegeleider de partijen begeleidt om in overleg zélf tot een oplossing te komen waar zij allen achter staan, zodat het project weer doorgang kan vinden. Als mediator help ik graag het proces weer vlot te trekken.

Home Meer over Thijs